Anksiyete.net psikolojik hastalıklar ve ilaçlar konusunda hastalara bilgi vermeyi amaçlayan bir web sitesidir. Burada verilen tavsiyeler uzman görüşü değildir.

Anksiyete.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Anksiyete
  4. »
  5. Tranko Buskas anksiyeteye iyi gelir mi ?

Tranko Buskas anksiyeteye iyi gelir mi ?

admin admin -
10 0
Tranko Buskas anksiyeteye iyi gelir mi ?

Bu makalede Tranko Buskas anksiyeteye iyi gelir mi sorusuna cevap vereceğim ama öncelikle Tranko Buskas ilacı hakkında ve web sitemizin de ana konusu olan anksiyete kavramı ile ilgili bilgi vermek istiyorum.

Tranko Buskas hangi hastalıklara iyi gelir?

Tranko Buskas çoğunlukla psikolojik kökenli olmak üzere istemsiz kaslardaki kasılma, ağrı ve spazm şikayetleri için kullanılan bir ilaçtır.

İstemsiz kaslar kendiliğinden çalışan kaslar olduğu için bizler onların çalışmasını kontrol edemeyiz. Örneğin rahim mide ve bağırsakların, boşaltım sistemindeki bazı kasların çalışması otomatiktir.

Otomatik olması iyi bir şeydir, çünkü başka türlü sindirim ve boşaltım sistemi dahil olmak üzere bir çok sistem düzgün çalışmazdır.

Fakat istemsiz kaslarımızın irade dışı çalışmasının bir de dezavantajı vardır. Stres, korku, üzüntü, kaygı gibi durumlarda istemsiz çalışan kaslar normal programının dışına çıkmaktadırlar. Bunun sonucunda da istemsiz kasılma, veya çalışmama gibi durumlar olmaktadır.

Örneği aşırı stres halinde çişin gelmesi, stres anında bağırsaklara ağrı gelmesi, gerginlik dönemlerinde rahim kaslarının gerilip ağrı yapması gibi sorunlar olmaktadır.

Bir kişi anksiyete haline girince kendi kendine “anksiyeteden çıkmalıyım” diye telkin ve talimat vermeye çalışsa bile anksiyeteden çıkmayabilir ve yukarıda bahsedilen sorunları yaşayabilir.

Tranko Buskas iki etken maddeden oluşmaktadır ve bu maddeler anksiyete, gerginlik, korku, panik kaynaklı şikayetleri azaltmaktadır.

Tranko Buskas ilacında bulunan Hiyosin-N-butil bromid maddesi spazm çözücü bir maddedir. Anksiyetenin neden olduğu spazm ve ağrı şikayetlerine iyi gelir.

Tranko Buskas ilacında bulunan Medazepam maddesi kişinin ruhi halini gevşetir. Yani kişi ilacı içince kısmen umursamaz ve rahat bir kafa yapısına sahip olur. Kafası rahatladığı için de anksiyete kaynaklı şikayetleri azalır.

Tranko Buskas ilacının reçete edildiği sağlık sorunları şunlardır:

  • Psikolojik kökenli olduğu düşünülen mide şikayetleri. Örneğin mide krampları, mide ağrıları, mide yanması, mide bulantısı.
  • Safra yollarındaki şişkinlik ve kramp ağrıları. (Karın bölgesinin orta bölgesinde bulunan şişkinlik ve ağrılar)
  • Psikolojik kökenli bağırsak sorunları. Örneğin gaz sancısı, bağırsaklarda huzursuzluk, ağrı, kramp, şişkinlik şikayetleri.
  • Kadın üreme organlarının işlevleri kaynaklı ağrılar.
  • Adet ağrıları.
  • İnatçı hıçkırık.

Tranko Buskas anksiyetenin sebep olduğu yukarıdaki şikayetlere iyi gelir. Etki süresi nispeten hızlıdır. İlacı içtikten yaklaşık 1 saat sonra gevşeme sağlar ve şikayetleri azaltır.

Fakat Tranko Buskas ilacı uzun süreli kullanılabilecek bir ilaç değildir. Eğer uzun süreli kullanılırsa bağımlılık yapar ve hasta sürekli bu ilacı kullanmak zorunda kalır.

Tranko Buskas ne kadar sürede bağımlılık yapar?

Tranko Buskas ilacı kişinin bünyesine ve ne kadar doz kullanıldığına göre birkaç haftada bağımlılık yapmaya başlamaktadır.

Tranko Buskas günde 2 tane alınır mı?

Tranko Buskas ilacı günde 3 doza bölünecek şekilde alınır. Günlük alınacak dozun tamamı bir kerede alınırsa ilk başta gereğinden fazla etki gösterecek ve gün sonunda etkisi istenilenden daha az olacak.

Bunları dengelemek için Tranko Buskas ilacını günde üç doza bölüp kullanmak gerekir. Tranko Buskas günde 2 tane alınır mı sorusuna doktorun karar vermesi gerekir. Normalde günde 3 kere alınır.

Kaygı bozukluğu için hangi ilaçlar kullanılır?

Tranko Buskas ilacı kısa süreli anksiyete şikayetleri veya ara ara meydana gelen anksiyete şikayetleri için kullanılır. Eğer kişi hep kaygı bozukluğu yaşıyorsa, yani sorunu devamlılık arz ediyorsa Tranko Buskas yeterli gelmeyebilir. BU takdirde hastaya kaygı bozukluğu şikayetlerinin düzene girmesi için antidepresan ilaçlar reçete edilir.

Bazen antidepresan ilaçlara ilave olarak Tranko Buskas ilacı da reçete edilebilmektedir.

Tranko Buskas depresyon ilacı mıdır?

Depresyon şikayetlerinin ana ilaç grubu antidepresanlardır. Depresyon kaynaklı ağrı şikayetleri var ise bu şikayetlerin giderilmesi için antidepresanlara ilave olarak Tranko Buskas reçete edilebilmektedir.

Tranko Buskas hapı ne işe yarıyor?

Tranko Buskas hapı ruh halini gevşetiyor, ayrıca ağrı, kramp olan bölgeyi gevşetiyor. Hem kafa olarak rahatlatıyor, hem de psikolojik kökenli ağrıları azaltıyor. Bkz. Tranko Buskas mucizesi

Tranko Buskas fazla içilirse ne olur?

Tranko Buskas fazla içilirse  idrar yapmada güçlük, ağız kuruluğu, deride kızarıklık, kalp atımlarında hızlanma, bağırsak hareketlerinde azalma ve geçici görme bozuklukları gibi etkiler meydana gelebilir ve solunum problemleri yaşanabilir.

Anksiyete için en iyi ilaç hangisi?

Anksiyete için en iyi ilaç doktorun hastaya önerdiği ilaçtır. Anksiyete için internetten bakara, eczacıya sorarak, eş, dost tavsiyesiyle ilaç kullanmak doğru değildir.

Kısa süreli anksiyete şikayetleri Tranko Buskas iyidir ama bağımlılık yapar. Daha hafif anksiyete şikayetleri için Dideral, Atarax daha uygun olabilir. Pasiflora şurubu veya sakinleştirici çaylar iyi olabilir.

Ansiyete şikayetleri kronik hale gelmiş ise antidepresan kullanmak gerekebilir. Antidepresanların da çeşitleri bulunmaktadır. Kimisi için Laroxyl gibi uyutan bir antideprasan fayda sağlayabilir, kimisine Lustral gibi yan etkisi az bir antidepresan çare olabilir. Kimisine ise yeni nesil antidepresanlar (Efexor vs) daha iyi olabilir.

Anksiyete sadece ilaçla geçer mi?

Anksiyete için ilaç kullanımı faydalıdır ve bazen sadece ilaç kullanmak yeterli olabilmektedir. Bazı hastalarda ise ilaç tedavisinin psikoterapi ile desteklenmesi gerekebilmektedir.

Anksiyetesi olan biri ne yapmalı?

Anksiyetesi olan biri psikiyatri bölümünden randevu almalıdır. Öncelikle sorunun ne olduğunun ne olduğunun tanımlanması için hastayı bir psikiyatristin görmesi gerekir.

Daha sonrasında tedavi için uzman görüşleri doğrultusunda hareket etmelidir. Bazen psikiyatrist hastanın psikoloğa da gitmesini tavsiye edebilir, bazen buna gerek kalmayabilir.

Anksiyete sorunu olan kişilerin düzenli olarak doktor takibinde kalması gereklidir.

Anksiyetesi olanlar nasıl davranır?

Anksiyetesi olan kişiler dıştan belirgin bir belirti vermeyebilir. Fakat anksiyetesi olan kişileri etrafındaki ona yakın kişiler davranışlarından ve bazı fiziksel belirtilerden anlayabilirler.

Bazı kişilerde ise anksiyete sorunları daha belirgin şikayetlerle kendini belli eder. Örneğin;

Anksiyetesi olan kişilerin sözlerindeki karamsarlık, davranışlarındaki asabiyet, soğuk terlemesi, hızlı nefes alması, konsantre olmakta zorlanması, bazı şeylere takıntılı olması, uyku sorunları çekmesi, huzursuz ve gergin olduğunu anlatan davranışları olması etrafındaki kişiler tarafından anlaşılabilir.

Ağır anksiyete nasıl geçer?

Ağır anksiyete sorunu yaşayanlar için Tranko Buskas ilacı tedavi yeterli gelmeyebilir. Hatta bazı ağır anksiyete hastalarında antidepresanlar da dahil olmak üzere ilaç tedavisi yeterli gelmeyebilir.

Ağır anksiyete hastaları ilaç tedavisine ilave olarak davranışsal terapi ve psikoterapi gibi tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyarlar.

Anksiyete bozukluğu ilerlerse ne olur?

Anksiyete bozukluğu ilerlerse hastanın günlük işlevleri kötüleşebilir. Örneğin iş başarısı, arkadaşlık ilişkileri, sosyal yaşamı, ailevi ilişkileri kötüleşebilir. Dolaylı olarak bunlardan ekonomik durumu da etkilenebilir.

Anksiyete bozukluğu tedavi edilmeyip ilerlerse hasta depresyona girebilir, panik atak tetklenebilir, kronik uyku sorunları başlayabilir. Başka sağlık sorunları tetiklenebilir.

Anksiyete ilaçla kaç ayda geçer?

Transko Buskas ilacı geçici ve dönemlik anksiyete sorunları için kullanılır. Eğer anksiyete sorunları devamlılık arz ediyorsa hastaya ilave olarak başka ilaçların , örneğin antidepresanların verilmesi gerekir.

Antidepresan tedavisinden ise minimum 6 ay, 1 senede sonuç alınır. Yani en erken anksiyetenin düzelmesi için bu kadar süre geçmesi gerekir.

Anksiyete bozukluğu tamamen geçer mi?

Anksiyete bozukluğu tamamen geçebilir. Fakat bazı hastalarda anksiyetenin tamamen geçmesi mümkün olmamakta, sadece şikayetler azaltılabilmektedir.

Anksiyete nasıl sakinleştirilir?

Transko Buskas ilacı anksiyete ataklarının yatıştırılmasında faydalı olabilen ilaçlardandır. Anksiyete atağı geldiğinde yavaş ve derin nefes almak, kendine olumlu mesajlar vermek atağın savuşturulmasında fayda sağlamaktadır.

Anksiyete atağının hızlı atlatılması için 3 3 3 kuralı uygulanır. Yani;

  • Hasta duyduğu 3 şeyi söyler,
  • Etraftaki 3 şeyin ismini söyler,
  • Vücudun 3 bölümünü oynatır. Örneğin parmaklar, kollar, bilekler oynatılır.

Anksiyete halüsinasyon yapar mı?

Çoğu anksiyete hastasında halüsinasyon şikayeti olmaz. Kişi kendini, huzursuz, gergin hisseder. Fakat bazı hastalar anksiyete nöbeti geçirmektedir. Nöbet geçiren anksiyete hastalarında soğuk terleme, kalp atışlarının hızlanması, yoğun endişe, yoğun korku olmaktadır.

Anksiyete atağını yoğun geçiren kişilerde halüsinasyona benzer duyusal yanılsamalar görülebileceği değerlendirilmekle birlikte hastanın halüsinasyon görmesinin altındaki sebep iyi araştırılmalıdır. Bunun sebebi anksiyeteden başka bir psikolojik rahatsızlık olabilir.

Anksiyete nöbeti ne kadar sürer?

Anksiyete nöbeti diye bahsedilen husus genellikle panik atak krizidir. Panik atak krizi anksiyetenin doruğa ulaştığı 15-30 dakikalık bir dönemdir.

Yaygın anksiyete bozukluğu belirtileri nelerdir?

Yaygın anksiyete bozukluğu rahatsızlığı, anksiyete bozukluğu türlerinden biridir. Yaygın anksiyete bozukluğu olan kişilerde rutin hayat, olağan olaylar, kısacası hayatın olağan akışı ve olayları bile kişinin anksiyete halinde olmasına sebep olur. Yani kişi sıradan şeyler karşısında bile endişeye kapılır.

Anksiyetenin fiziksel belirtileri nelerdir?

Anksiyetenin fiziksel belirtileri, kalbin hızlı atması, soğuk terleme, hızlı nefes alma veya nefes almada zorluk, huzursuz ve gergin davranışlar, yorgunluk, sinirli davranışlardır.

Bazı hastalarda, baş ağrısı, mide bulantısı, karın ağrısı gibi şikayetler olur. Tranko Buskas ilacı anksiyetenin fiziksel belirtilerini azaltmada etkilidir.

Anksiyete bozukluğu için psikolog mu psikiyatri mi?

Anksiyete bozukluğu için önce psikiyatriye gitmek gerekir. Doktor gerekli görürse ayrıca psikoloğa da gidilebilir.

Anksiyete ilaçsız tedavi edilebilir mi?

Anksiyete şikayetleri fazla değil ise ilaçsız da tedavi edilebilir. Şikayetler her zaman değil de zaman zaman oluyorsa Tranko Buskas gibi ilaçlar ile şikayetler giderilebilir.

Sabah anksiyetesine ne iyi gelir?

Bazı kişiler sadece sabahları anksiyete şikayetlerini yaşarlar. Derin nefes alma tekniklerini uygulayarak, gevşeme meditasyonları yaparak, düzenli egzersiz yaparak sabah aksiyetesi şikayetleri azaltılabilir.

Uyku düzenini oluşturmak, kafein alımını sınırlı tutmak, sağlıklı beslenmek bu konuda faydalıdırç

Bunlarla geçmiyorsa, bilişsel davranışçı terapileri ve psikoterapiler ile sabah anksiyetesine çözüm bulunabilir.

Anksiyeteye hangi çay iyi gelir?

  • Adaçayı
  • Ihlamur
  • Melisa Çayı
  • Sarı Kantaron Çayı
  • Papatya Çayı
  • Lavanta Çayı
  • Biberiye Çayı
  • Kedi Otu Kökü Çayı

 

Kaç çeşit anksiyete bozukluğu vardır?

Anksiyete bozukluğunun 6 çeşidi bulunmaktadır:

Yaygın anksiyete bozukluğu: Hasta rutin olayla karşısında bile endişelenir.

Obsesif- Kompulsif Bozukluk  (OKB): Hasta bazı davranışları “takıntılı” olarak yapar.

Panik Bozukluk (Panik atak): Anksiyete nöbetler halinde gelir ve şiddetlidir. Daha sonra kendiliğinden geçer.

Fobiler: Hastanın bazı şeylere korkusu vardır ve onları görünce anksiyetesi başlar.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu: Hasta psikolojik travma yaşadıysa, yaşadığı olayı hatırlatan şeylerle karşılaşınca anksiyete haline girer.

Sosyal Anksiyete Bozukluğu: Hasta topluluğa karışmak istemez, çekingen davranır. İçine kapanık ve asosyaldir.

Anksiyete organlara zarar verir mi?

Anksiyete sindirim sistemi, boşaltım sistemi, üreme organlarındaki istemsiz kasların program dışı çalışmalarına ve ağrı, kramp şikayetlerine neden olmaktadır.

Tranko Buskas anksiyeteye iyi gelir mi ?

Tranko Buskas kısa süreli veya dönemsel anksiyete şikayetlerine iyi gelir. Rahatlama sağlar, ağrı, bulandık, kasılmalara iyi gelir.

İhtiyaç durumunda doktor talimatlarına göre kullanılabilirsiniz. Uzun süreli kullanılması bağımlılık yapar. Eğer sürekli devam eden anksiyete sorunları var ise Tranko Buskas’tan ziyade antidepresan ilaçlar kullanılır.

Anksiyete için antidepresan kullanmak ilave olarak Tranko Buskas kullanmaya engel değildir. Doktor bu ilaçları birlikte reçete edebilir. Bununla birlikte trisiklik grubu antidepresanlarla Tranko Buskas kullanımında, ilacın yan etkilerini artırmaktadır.

İlgili yazı:Tranko Buskas uyku yapar mı ?

Bir önceki yazımız olan Tranko Buskas özgüven verir mi? başlıklı makalemizde Tranko buskas kafa yapar mı, Tranko Buskas mucizesi ve Tranko Buskas özgüven hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir