Anksiyete.net psikolojik hastalıklar ve ilaçlar konusunda hastalara bilgi vermeyi amaçlayan bir web sitesidir. Burada verilen tavsiyeler uzman görüşü değildir.

Anksiyete.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İLAÇLAR
  4. »
  5. Regapen kafa yapar mı ?

Regapen kafa yapar mı ?

admin admin -
38 0
anksiyete ve alkol

Bazı yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçlar uyuşturucu içeriklidir ve kullanıldığı zaman eski kafanızı alır ve yerine bambaşka bir kafa koyar. Sırf bu sebeple madde bağımlılığının etkisiyle kendine yeşil reçeteli ilaç reçete ettirmek isteyenler bulunmaktadır.

Regapen kafa yapar mı ?

Regapen yaygın olarak aşağıda yer alan 3 sağlık sorunu için kullanılır:

Nöropatik ağrıların giderilmesi

Sinir hücresinde lezyon veya bir fonksiyon bozukluğu sonucunda oluşan kontrol dışı elektrik deşarjları nedeniyle oluşan ağrıya nöropatik ağrı denir.

Regapen nöropatik ağrıları (bu ağrılar sebebi olmayan sinir hücresi hasarı kaynaklı sahte ağrılardır) bloke ederek bir ağrı kesici görevi görmektedir.

Anksiyete sorunlarının giderilmesi

Regapen beyinden salgılanan ve hastanın kaygılı hissetmesine neden olan kimyasalların salgılanmasını engelleyerek anksiyete sorunlarını tedavi etmektedir.

Epilepsi hastalığının tedavisi

Regapen beyindeki anormal elektriksel aktiviteyi azaltarak epilepsi nöbetlerini azaltır veya engeller.

Regapen yukarı sayılan etkileri sinir sistemine bir takım blokajlar ve yavaşlatmalar yaparak yerine getirmektedir. Bunun sonucu olarak uyku hali, kısmi sarhoşluk, kendini olduğundan iyi hissetme, çevresel uyaranlara aşırı hassasiyet, kişinin yer ve zaman kavramını yitirmesi, sakinlik, uyuşukluk, aşırı halsizlik gibi yan etkilere neden olabilmektedir.

Regapen kişinin kafa yapısını ve algılarını kısmen değiştirdiği, değiştirebildiği bilinmektedir. Regapen’in yan etkileri kullanım dozuna ve kişinin bünyesine göre değişebilmekte, bazı kişilerde “kafa yapma” tabirine yakın etkileri olmakta, bazılarında ise öyle bir etki yapmamaktadır.

Regapen 300 mg kafası nasıldır ?

Bir ilacın kafa yapması demek kısmen sarhoşluk, kısmen algı değişikliği ve kısmen de uyuşturucu etki yapmasıyla ilgilidir. Regapen seyrek olarak bu etkilere sebep olarak tabiri caizse “kafa yapar” Ama bu konuda iki husus önemlidir.

  • Birincisi Regapen herkeste kafa yapmaz. Çoğu Regapen kullanıcısında ilacın bazı yan etkileri görülür ama bunlar kafa yapıcı etkiler değildir, az sayıda kişide kafa yapıcı etkiler görülür.
  • İkincisi Regapen 300 mg kafası kafayı bulmak isteyen istediği bir kafa olmayabilir.

Peki kafa yapması için ilaç kullananlar nasıl bir şey isterler ?

  • Zaman, mekan kavramını yitirip memnun olmadığı bu dünyadan sıyrılıp gitmek isterler.
  • Hayatın gerçekleri ağır geldiği için düşünceleri baskılansın, uyuşsun, onun yerine sahte ve güzel hayaller akıllarına düşsün isterler.
  • Mutluluk hormonları tavan yapsın, gerekçesi olmasa da kendilerine güvenleri yerine gelsin ve sahte de olsa mutluluk hissi yaşayayım isterler.

Kısacası ilaç ile kafayı bulmak isteyenler bazı uyuşturucu maddelerin etkisini ararlar.

Bu kapsamda düşünüldüğünde Regapen kafayı bulmak isteyenlerin beklentilerini karşılayacak bir ilaç değildir.

Çünkü kafa yapmak için gerekli olan uyuşturucu düzeyi Regapen’de yoktur. Fazla kullanılmak suretiyle bu durum telafi edilmek istenirse de aşırı yan etkileri nedeniyle istenen keyfi vermemekte, hatta rahatsız edici duygu durum değişikliklerine neden olmaktadır.

Regapen kafası şu şekilde tarif edilebilir:

İlacı kullanmaya ilk başladığınız bir iki gün pek bir etki görmüyorsunuz. Zamanla, gün geçtikçe tıbbi etkisi artmakta, ağrı ve nöbetlere iyi gelmekte, kişinin üzerine durgunluk çökmektedir. Aynı dönemde Regapen’in yan etkileri de başlamakta olup bunlardan en önemlisi kişinin hayata bakış açısının ve algılarının değişmesidir.

Örneğin sebepsiz yere kendinizi mutlu hissedebiliyor veya önemsiz sebeplerle sinirlenebiliyorsunuz. Eğer kendinizi hep böyle mutlu hissetseniz iyi ama öyle olmuyor. Değişken bir ruh hali, konsantrasyon bozukluğu, algı farklılığı için içinde bulunduğunuz durumdan pek memnun olmuyorsunuz.

Dolayısıyla Regapen, mutluluk versin, kafa yapsın diye kullanılabilecek bir ilaç değildir.

Bkz.Regapen kullananların yorumları

Regapen 300 mg uyuşturucu mu ?

Regapen sinir sisteminde bir takım blokajlar yaparak kısmen ağrı kesici özelliğe sahiptir. Uyku, sakinlik, uyuşma, zaman mekan algısının değişmesi, sahte mutluluk vermesi gibi yan etkilere sahip olmakla birlikte bu ilaç uyuşturucu grubu bir ilaç değildir.

Uyuşturucu özelliği olan ilaçlar opioid grubu ilaçlardır ve kırmızı reçete ile satılırlar. Regapen bunlardan değildir. Bununla birlikte Regapen “bağımlılık” yapabilme etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle bağımlılığa yatkın kişilerin ve önceden madde bağımlılığı olan kişilerin Regapen kullanması tavsiye edilmemektedir.

Regapen yeşil reçeteli mi ?

Regapen bağımlılık yapabilmesi ve kötüye kullanımı söz konusu olması nedeniyle yeşil reçete ile satılan bir ilaçtır.

Bkz. Regapen 300 mg reçetesiz alınır mı ?

Regapen alkol veya uyuşturucu ile birlikte kullanılırsa ne olur ?

Regapen i alkol veya uyuşturucu ile birlikte kullanmak, bazı yan etkilerini artırmakta bazen ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

Regapen alkol veya uyuşturucu ile birlikte kullanılırsa aşağıdaki yan etkiler görülmektedir:

  • Muhakemenin bozulması, kısmi delilik hali
  • Koordinasyonun çok zayıflaması, sızma, uyuma
  • Nefes almada zorlanma
  • Gözünü açamayacak derecede uyuklama
  • Kurdeşen, kaşıntı ve bazı cilt sorunlarının baş göstermesi

İLGİLİ YAZILAR:

Yeşil reçeteli ilaç kullananlar ehliyet alabilir mi ?

Yeşil reçete ilaç kullananlar memur olabilir mi ?

Yeşil reçeteli ağrı kesiciler

Yeşil reçeteli ilaçların zararları

Yeşil reçete sicile işler mi ?

Yeşil reçete hangi hastalara verilir ?

Aile hekimi kırmızı reçete yazabilir mi ?

Kırmızı reçete hangi mesleklere engel ?

Bir önceki yazımız olan Regapen kandan kaç günde çıkar ? başlıklı makalemizde Pregabalin vücuttan kaç günde atılır, Regapen bağımlılık yapar mı ve Regapen kandan kaç günde çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir