Anksiyete.net psikolojik hastalıklar ve ilaçlar konusunda hastalara bilgi vermeyi amaçlayan bir web sitesidir. Burada verilen tavsiyeler uzman görüşü değildir.

Anksiyete.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İLAÇLAR
  4. »
  5. Panik Atak İlaçları Ne Zaman Etki Eder?

Panik Atak İlaçları Ne Zaman Etki Eder?

admin admin -
21 0
panik atak

Panik Atak Nedir?

Panik atağın ortaya çıkmasında altında yatan sebeplerden birisi de sıkılma,daralma, endişe ve korku halidir. Aynı zamanda tüm bunlara bir de stres eklendiği zaman da haliyle ortaya panik atak sorunları da çıkmaya başlamış oluyor. Panik atak, şiddetli hale gelmeye başladık sıra insanların hayatları da ne yazık ki yaşanılmaz bir hale dönüşmeye başlamış olacaktır. Bu yüzden dolayı panaik atak sorunların daha fazla büyümemesi adına hemen doktora başvurulur. Doktorun vermiş olduğu ilaçlar kullanılır. Fakat burada önem arz eden bir diğer konulardan birisi de panak atak problemlerinden kurtulmak adına kullanılan ilaçların ne zaman etkisini göstermeye başlayacağı diyebiliriz.

Panik Atak Tedavisi

Panik atak tedavisi için kullanılan ilaçların saniyeler içerisinde etkisini göstermesini beklemeyin. Fakat bu ilaçların daha çok sakinleştirici özelliği bulunduğundan dolayı doğal olarak hastalar da şiddetli ve sıkıntılı halinden kurtulur. Kendisini haliyle daha rahatlamış hisseder. Sakinleşen hastalar, günlerini daha sorunsuz bir şekilde geçirme şansına sahip olur.

Gün içerisinde bakıldığı zaman atak sayılarında da bazı değişken durumlar gözlenebiliyor. Bazen bir defa olurken bazı hastalarda da atak birkaç kez gelebiliyor. . Ancak ayda 3 den fazla atak yaşanmaya devam ediliyorsa o halde bu durumun bir hastalığa dönüşmeye başladığına işaret olduğu söylenebilir. Panik atakların türleri olmasa bile belirtileri vardır. Bu sebepten dolayıdır ki sizlerde panik atak olup olmadığınızı anlama konusunda zorluk yaşamazsınız. Genelde bu hastalığa yakalanan kişiler bayılacakmış gibi olur. Hatta daha da fazla abartılmış halini söylersek kendisini ölecekmiş gibi hissederler. Ellerde daha çok yanma, soğuma, terleme ve çarpıntı gibi sorunlar görülebiliyor. Baş dönmesi ve etrafın da yabancılaşıyor hissiyatı içerisinde olması da kaçınılmaz bir hal alıyor. En belirtgin olarak söyleyebileceğimiz belirtilerin bunların olduğunun altını çizmemiz gerekiyor . Panik atak, herkeste görülebilme olasılığı olan sorunlardan birisidir. Siz de yoksa bu hiç olmayacakmış anlamına gelmez. Her an panik atak hastalığına yakalanabilirsiniz.

Panik atağın ortaya çıkma nedenlerinden bazıları Kansızlık, hipoglisemi, hipotansiyon gibi sorunlarla alakalı olabiliyor. Bu yüzden dolayı kişilerde panik ataklarla ilgili birtakım tepkiler ortaya çıkabiliyor. Hem kadın hem de erkeklerde görülebiliyor. Fakat genel anlamda kadınlarda erkeklere oranla daha fazla bu hastalığa yakalanma oranı bulunuyor. Panik atağı hem sakinleştiren hem de düzene sokmaya neden olacak antidepresan ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçların sinir sisteminin çalışmasına da iyi gelen özelliği bulunmaktadır.

Panik Atak İlaçları Nasıl Kullanılır? Ne Zaman İşe Yarar?

Bir an evvel panik atak hastalığını yenmeniz mümkün bir durum değildir. Bu sebepten dolayıdır ki ilk öncellikle Antidepresanlar en az 9 ay süreyle düzenli şekilde kullanılması gerekir.

Toplumumuzda antidepresanların bağımlılık yapıp yapmayacağı ile ilgili bir çok tartışma söz konusudur. Bu konuyla ilgili https://www.anksiyete.net/antidepresanlar-bagimlilik-yapar-mi/ yazımızı linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Burada asıl kilit rol oynayan faktörlerden birisi de ilaçların mutlaka düzenli bir şekilde kullanılması olacaktır. Çünkü ilaçları düzenli bir şekilde kullanmazsanız ne yazık ki etkisini hemen göremezsiniz. 9 ay süreli kullanımdan sonra panik atak artık düzene girmeye başlayacaktır. Ekisi gibi yaşadığınız fiziksel ve psikolojik değişimlerle karşı karşıya kalmamış olursunuz. Panik atağın mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Eğer ki panik atak sorunları tedavi edilmez ise hastanın yaşam kalitesinde de düşmeler meydana gelmeye başlayacaktır Sürekli olarak yukarı da belirtmiş olduğumuz sorunları yaşıyor olması onların yaşama arzusunu elinden almasına neden olmaya başlayacaktır.

Bazı hastalar genelde ben çok atak geçirmiyorum ya da benim ki az sürüyor gibi konuşabilir. Fakat bu durum hastalığın düzelmesini gösterecek bir işaret değildir. Yalnızca şiddetlenmiyor ama yerinde öylece kalıyordur. Bu durum şiddetlenmeyeceği anlamına da gelmez.

Bir önceki yazımız olan Panik Atak Nefes Egzersizleri başlıklı makalemizde anksiyete için nefes egzersizleri, diyafram nefesi ve göğüs nefesi hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir